Yasin AS
Targel Tarım ve Tuzluk
Güvenli gıda arzının her aşamasından sorumlu bir bakanlık düşünün. Bu bakanlık gereği gibi gıda denetimini yapamadığını hepimiz haberlere konu olan olaylardan anlayabiliyoruz. İmkan veya elaman kıtlığından olduğunu sanmayın, doğru adam doğru işte doğru yerde doğru zamanda çalıştırılamadığından dolayı bu tablo ortaya çıkmakta.
Şu an bu bakanlığı sevk ve idare edenler, 1970’lerde, 80’lerde Tarım denince aklına ütopik projeler gelen ceberrut kişilerden oluşmakta. Bir bakanlık düşünün personelinin beden sağlığı için yemekhanelerinde yemek masalarında tuzlukları alınan bir kararla kaldırsın. Şuanki bilimsel çalışmalar bunu doğruluyor olabilir. Bundan dolayı, doğru kabul edilerek, herkesçe kabul edilerek desteklenmektedir. Yine aynı Bakanlık TARGEL diye ütopik bir proje ortaya koyuyor, ve bu projede hiçbir bakanlıkta bir örneği olmayan çalışma şekli icat ediliyor. Bu proje o kadar ütopik ki neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Bu projede Mühendis ve Veteriner Hekimler köylere bir kişi olarak görevlendiriliyor. Hiçbir vasıta olmadan bir çok köyden sorumlu tutuluyor. Hiçbir büro lojman v.b. olmadan köyde mesaiye zorlanıyor. Bu ülkenin dört mevsimi olduğu yazı, kışı yağmuru, çamuru, fırtınası, ayazı olabileceği dikkate alınmadığı gibi bu personelin yeme içme ve barınma gibi konularda muhtarların insafına bırakılması ne kadar insani bir durum olabilir ki.?
TARGEL’ i çalışanlarla diyaloğu olan çok iyi bildiğim birine; TARGEL çalışanı bir hanım efendinin sorduğu soruyu kamu oyunun vicdanına sunuyorum. Hanımefendi kendi mesleğinde çalıştırıldığından dolayı devletine teşekkür ediyor. Ancak Çalıştığı köylerin çok küçük olduğunu bazı ihtiyaçlarını karşılayamadığını öyle ki WC ihtiyacı için dahi yer olmadığını belirtiyor ve bu konuyu bakanlık yetkililerine aktardığında kendisine herhangibir eve girmesi yönünde yol gösterildiğini söylüyor. Kendisi de bakanlık yetkililerine “hanginiz eş ve kızlarınızın tek başına her hangi bir eve dalmasına rıza gösterebilirsiniz” diye karşı sorusunun cevabını alamadığını söylüyor.
Yukarıda RUH sağlığı ile dalga geçilen bir çalışan grubunun (TARGEL) olduğu bakanlıkta beden sağlığı için TUZLUKLARIN yemek masalarından kaldırması ne kadar inandırıcı, insani ve islamiliği yansıtmakta. Bu sadece tribünlere ve vitrinlere milleti yanıltmaya yönelik çabalardan biridir. Bu ütopik proje yanlış uygulandığı içindir ki bu dönemde samanı bile ithal eder hale geldik.
Bu yazının tüm hakları GazeteKamu.com'a aittir. "www.gazetekamu.com" biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir.