KAMU
Bakanlık Ana Binasında Çalışan Tar-Gel’li Var mı?
GAZETEKAMU / ÖZEL HABER
Var olan iddiaları GTHB'nin yanıtlaması düşüncesiyle bir kaç madde halinde sıralıyoruz;
1-''Bakanlığın çıkardığı yönetmelik doğrultusunda eşleri bakanlıkta üst düzey yönetici olan kişilerin eş durumundan yapacakları yer değiştirmelerde atanacakları bir Köy Merkezi bulunmadığı takdirde merkez personel pozisyonunda atamaları yapılabilir.'' Böyle bir yönetmelik yahut uygulama söz konusu mudur?
2- Atanacağı köy merkezi bulunmasına rağmen Targel Projesinden çıkarılıp merkez personel olarak atanan, atanacağı köy merkezi olmadığı halde ataması yapılmayı yeni bir merkez açılmasını bekletilen personeller
3- Köylere, yani taşraya hizmet götürmek amacı ile startı verilen Targel Projesi kapsamında istihdam edilen personellerden GTHB merkez binasında (Lodumlu) çalışan/çalıştırılan targelli personel var mıdır?
4- Kurumlar arası geçiş uygulamasının kapsamadığı Targel’li personeller arasından başka bakanlıklara yahut kurumlara geçenler var mıdır?
5- Bakanlığın kendi bünyesindeki yan kuruluşlarına geçen (Tigem, Çaykur, AOÇ Tagem vs) TARGEL personeli var mıdır ? Bu sıraladığımız sorular personellerin kafasını sıkça meşgul etmektedir ilgili Bakanlık bu sorulara cevap vereceğini umutla beklemektedirler...
Targel projesi ile istihdam edilen Ziraat Mühendislerine, Su Ürünleri Mühendislerine, Gıda Mühendislerine ve Veteriner Hekimlere düstur olarak kabul ettirilen ilk söylem; ''Ünvanınızı unutun sizler sadece ve sadece tarım danışmanısınız'' söylemidir. Madem ki Tarım danışmanıyız hepimiz aynıyız mantığı ile hareket eden bir ziraat mühendisi tayin döneminde, boş olan bir su ürünleri mühendisinin yerine geçebilmelidir diye düşünürsünüz. Uygulamaya sokmak istediğinizde aldığınız cevap ''Hayır!'' dır. Ziraat Mühendisi sadece Ziraat alanında boşalan bir yere geçebilir'' denmektedir. Diğer meslek grupları içinde aynıdır durum. Örneğin 10.000 personel istidam edilen Targel kapsamında sadece 150 kadar su ürünleri mühendisi kontenjanı ayıran bakanlık mevzuatına göre; Örneğin Kars - Yolgeçmez köyüne atanan bir su ürünleri mühendisi sadece Ülke genelinde var olan ''Targel-su ürünleri'' vizeli 150 köyden boş olan ve puanının tuttuğuna gidebilir. İl, ilçe merkezlerine yakın köyde olanlar ve coğrafi olarak batıda yer alanlar zaten daha iyi bir alternatif oluşamayacağı için yer değiştirmez ve boşluk oluşmaz. Dolayısı ile Kars- Yol geçmez köyünde ki su ürünleri Mühendisi doğuda ki 3-5 alternatiften başka imkan bulamaz (Normal şartlarda). Hareket alanı bu derece kısıtlıdır. Aynı sırada oturup ders dinlediği arkadaşı ise merkez personeli olduğu için 81 il'in norm kadrolarını takip ederek uygun boşluğa daha pratik şekilde geçebilir. Tek farkı merkez personeli olmasıdır. Bakanlık yetkilileri hepiniz tarım danışmanısınız kendinizi buna alıştırın derler ama aynı bakanlık yetkilileri tayin dönemi ünvanlarımıza takılırlar !!! Bu anlayışın makul ve mantıklı kabul edebilecek hiç bir tarafı yoktur. İşleyiş yıllardır bu şekildedir. Targel personeli bu duruma karşı kanunlar çerçevesin de haklı sitemlerini ve protestolarını iletmeye devam ederken, bu durumu sindirememiş hazmedememişken çifte standardı ayyuka çıkaran bir kaç iddia targel personelini cinnet geçirecek duruma getirmiştir.
Bu yazının tüm hakları GazeteKamu.com'a aittir. "www.gazetekamu.com" biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir.