KAMU
Tarım Bakanlığı'nda Neler Oluyor?
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gazetemize 70 bin lira tazminat davası açıldı. Bakanlığın Bilişim Koordinasyon Kurulu’nun kurulmasına yönelik 2013/2 sayılı genelgesi ile Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın soru önergelerinin konu edildiği haberlerden dolayı Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi ve 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2 ayrı tazminat davası açıldı. 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki 20 bin liralık tazminat davası Bakanlık adına açılırken, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki 50 bin liralık tazminat davası ise Bakanlıktaki üst düzey bürokrat Erdal Celal Sumaytaoğlu tarafından açıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gazetemize 70 bin lira tazminat davası açıldı.Bakanlığın Bilişim Koordinasyon Kurulu’nun kurulmasına yönelik 2013/2 sayılı genelgesi ile Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın soru önergelerinin konu edildiği haberlerden dolayı Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi ve 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2 ayrı tazminat davası açıldı.
Sadettin İnan
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gazetemize 70 bin lira tazminat davası açıldı. Bakanlığın Bilişim Koordinasyon Kurulu’nun kurulmasına yönelik 2013/2 sayılı genelgesi ile Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın soru önergelerinin konu edildiği haberlerden dolayı Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi ve 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2 ayrı tazminat davası açıldı. 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki 20 bin liralık tazminat davası Bakanlık adına açılırken, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki 50 bin liralık tazminat davası ise Bakanlıktaki üst düzey bürokrat Erdal Celal Sumaytaoğlu tarafından açıldı. ‘Bir Karekod hikayesi!’, ‘Cevap ve Düzeltme Metnidir’, ‘Tarım Bakanlığı’nda neler oluyor?’ ve ‘Makam Aracı Kafaları Karıştırdı’ başlıklı köşe yazısı ve haberlere yönelik açılan tazminat davasında, söz konusu yazı ve haberlerin içeriğinin asılsız ve maksatlı olduğu, bu haber ve yazılara yönelik Bakanlığın açıklamalarına gazetede yer verilmediği ileri sürüldü.
Karekod Hikâyemizde Ne Yazdıysak O Çıktı
‘Bir Karekod hikayesi!’ başlıklı yazıda kamuoyunda tepki çeken Ürün Doğrulama Takip Sistemine yönelik kulis bilgilerine yer verilmişti. Bu kulis bilgileri Bakanlık tarafından da doğrulanırken, ‘tek patent sahibi’ gerekçesiyle muz ithalatçısı Hakan Bilal Kutlualp’e verilen Ürün Doğrulama Takip Sistemi’nin ihalesi iptal edildi. Sahte ve kaçak ürünlerin piyasada satılmasının önüne geçmek için getirilecek olan sistem tamamen Bakanlık tarafından yürütülecek. Dolayısıyla kulis bilgilerinin verildiği yazıda dile getirilenler aynen doğrulanmış oldu. Aynı yazıda yine Bakanlık içinde oluşturulan bilişimle ilgili üst kuruldan söz edilerek, yazılım ve bilgisayar alımlarının tek elden bu kurul tarafından yapıldığının altı çizilmişti. Bu doğrultuda da bu kurulun başkanlığını yapan Rehberlik ve Teftiş Başkanı Erdal Celal Sumaytaoğlu’na bazı sorular yöneltilmişti.
Genelgede anlaşamadık!
29.05.2014 tarihli bu yazımıza Bakanlık tarafından gönderilen açıklamaya ise ‘Cevap ve Düzeltme Metnidir’ yazımızda yer verildi.
Bakanlıktan gönderilen açıklamada; bilişim, yazılım ve bilgisayar alımlarını tek elden yapılmasının Bilişim Koordinasyon Üst Kurulu’nun görevleri arasında bulunmadığı belirtilmişti. Ancak bu yazımızda söz konusu kurulun kurulması için Bakanlık tarafından çıkartılan 2013/2 sayılı Genelgeye dikkat çekilerek, bu Genelgede bilişim, yazılım ve bilgisayar alımlarının bu kurulun görevleri arasında sıralandığına işaret edilmişti.
Bu yazımıza da Bakanlık tarafından yine açıklama gönderildi. Ancak 2013/2 sayılı Genelge’de açıkça belirtilen bir hükmün gerekçesi sağlıklı bir şekilde anlatılmayarak yazımızın farklı yerlere çekilmesi üzerine Bakanlığın bu açıklaması haberleştirilmedi.
SORU ÖNERGESİNİ HABER YAPTIĞIMIZ İÇİN ART NİYETLİ OLDUK!
‘Tarım Bakanlığı’nda Neler Oluyor?’ başlıklı haberimizde ise hiçbir yorum yapılmadan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Erdal Celal Sumaytaoğlu ile ilgili olarak Bakan Eker tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına verilen bir soru önergesi gündeme getirilmişti. Manisa Milletvekili Erkan Akçay tarafından verilen soru önergesinin cevabı ilgili milletvekiline verilmeden, tamamen milletvekilinin sorularından oluşan haberimiz de cevap ve düzeltme metni gönderilerek tekzip ettirilmek istendi. Bakanlığın bu tavrı dikkat çekerken, Türkiye’de de bu anlamda bir ilk yaşanmış oldu.
KENDİ ÇELİŞKİLERİNİ BİLE MAHKEMEYE DELİL GÖSTERDİLER
‘Makam Aracı Kafaları Karıştırdı’ başlıklı haberimizde de Sumaytaoğlu’nun bindiği makam aracına yönelik Bakan Eker tarafından milletvekiline verilen soru önergesi cevabı ile Bakanlık tarafından gazetemize gönderilen açıklamadaki çelişkiye dikkat çekilmişti. Belgelere dayalı bu haberimize de açıklama gönderen Bakanlık, zorlama bir yorumla haberimizi tekzip ettirmek istemişti. Tatmin edici bir cevap verilmediği için bu açıklama da gazetemiz tarafından dikkate alınmamıştı.
Görüleceği üzere tamamen Bakanlığın bir genelgesine ve Meclis çatısı altında verilen soru önergesine dayanılarak yapılan haberlere ilişkin olarak, “Davalı gazeteci ve sorumlular tarafından Bakanlığımıza yönelik olarak uzun süredir planlı bir propaganda kampanyası yürütülmekte, gerçeğe aykırı bilgilerle dolu haber ve köşe yazıları ile kurumsal kişilik haklarımız saldırıya uğramaktadır” denilerek iki ayrı davada 70 bin liralık tazminat davasının açılması dikkat çekti. Milli Gazete