SENDİKA
TAR-GEL Personeline Hukukun Değil Gücün Üstünlüğü Uygulanıyor
TOÇ BİR-SEN Genel Başkan Yardımcıları Şahin Değirmen, Fatih Doğan ve Nail Süngü hukuka aykırı ve zorlama kararlarla kadrolu atamaları köylere yapılan TAR-GEL çalışanlarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu TARBİL ve TİKAS Hizmet İçi Eğitim Toplantıları’nda ziyaret ettiler.
Antalya’da iki farklı otelde ve beş ayrı grup halinde yapılan eğitim seminerlerinin tamamına katılarak, mühendis ve veteriner hekimlerle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcıları, TAR-GEL çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları ve çözüm yollarını değerlendirip, TOÇ BİR-SEN olarak çözüm adına bu güne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
Tüm gruplarla yapılan görüşmeler neticesinde;
- Yetkililerce bir lütufmuş gibi dillendirilen TAR-GEL Projesi kapsamında yapılan istihdam, arkadaşların okudukları üniversite, kazandıkları KPSS sınavı ve Bakanlığın personel ihtiyacının bir sonucudur.
- 4/B statüsünde çalışanların 4/A statüsüne alınması, MEMUR-SEN ve hizmet kolunda TOÇ BİR-SEN’in bir başarısıdır. Fakat Bakanlık 4/A’lı atamaları köylere yaparak, TAR-GEL personelinin kadro sevincini yaşamasına bile izin vermemiştir.
- KÖYMER ve TAR-GEL projelerinin ilk başladığı zamanlarda defalarca konuşulan sıkıntıların 2014 yılına girdiğimiz şu günlerde de devam ettiğini gördük. (2007 PERMEM Toplantısı ve 2009 Antalya Çalıştaylarında konuşulan sorunların bir çoğunun hala konuşulduğuna şahit olduk.)
- Dünyada uygulanan bütün projelerde zaman içinde aksayan yönleri için revizyonlar yapıldığını biliyoruz. Ancak söz konusu TAR-GEL projesi olunca köy yolunu bilmeyenler G.T.H.Bakanlığı için köylere hizmet götürme adına personellerin onurunun çiğnenmesini pekala göze almakta olduklarını su götürmez bir vakaa.
- Taşrada emeği olmayanlar taşraya hizmetin nasıl görüleceği konusunda cahilliklerinde ısrarcı olduklarını yine Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığının neme lazımcı bürokrasisinde görmekteyiz.
- 2010 lu yılları yarılamak üzere olduğumuz şu günlerde takvim ve Ülkelerinden habersiz insanların Bir bakanlığa politika belirlemeye çalıştıklarını müşahede etmekteyiz. Bununla beraber profesyonel yönetimlerde gördüğümüz STK ların katkılarını alma konusunda ben duygularının izin vermediğini söyleyebiliriz.
- TAR-GEL konusunda iki yüzlü bir yaklaşım söz konusu öyle ki Merkez İle Taşra birbirinden habersiz. Merkez TAR-GEL personelleri köylerine gidecek diyor ve kışın ortasında zaten işlerin en aza indiği günlerde köyde çalışma zorunluluğunu sıkıca uygulanması sağlanıyor. Bahar ve yaz ayları gelip iş yoğunluğu artınca beraberinde iki yüzlülükleri ortaya çıkmakta. Bu arkadaşlarımız bu defada İl ve İlçe Müdürlüklerinde çalıştırılmaya başlanmakta.
- Sonuç olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına çağrımız yol yakınken incittiğiniz 10.000 Mühendis ve Veteriner Hekimin gölünü alınız bunu da bu hukuksuzluğa son vererek yapın zira sizde herkes gibi biliyorsunuz ki şu anda hukukun değil, gücün üstünlüğü ile 657 D.M.K kanununa tabii bu arkadaşlarımıza olmayan sözleşmenin hükmünü uyguluyorsunuz.
kaynak: tocbirsen.org.tr