KAMU
PTT Anonim Şirket oluyor!
Tasarı üzerine söz alan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, posta hizmetinde çalışanların, hükümetin uyguladığı politikalardan dolayı isyan noktasına geldiğini ileri sürdü. Öz, ''Bu tasarı kime hizmettir? Bu nasıl bir ticari ilişkidir? Öve öve bitiremediğiniz PTT ne oldu da gömlek değişti. AKP şirketletme sevdasıyla kamu hizmeti analayışını elinin tersi ile itiyor'' dedi.
MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, tasarıyla, PTT'nin özelleştirilmesinin yolunun açıldığını savundu. PTT'nin KİT statüsünden çıkarılmasının en çok çalışanları etkileyeceğini, hak kayıpları yaşanacağını kaydeden Torlak, ayrıca vatandaşın haberleşme maliyetinin de artacağını dile getirdi.
BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, tasarının, sermaye sahiplerine yeni kapılar açmanın bir kılıfı olduğunu, sosyal devlet anlayışının tamamen tasfiye edilmek istendiğini öne sürdü. Birtane, ''Bu tasarı çalışanların güvencesiz istihdamı, ortada bırakılması anlamına geliyor'' dedi.
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Ünal ise tasarıyla posta sektöründe düzenleme ve işletme birimlerinin birbirinden ayrılacağını, hukuki altyapı oluşturularak sektörün kademeli olarak serbestleştirileceğini söyledi. Bunun özelleştirme anlamına gelmediğini kaydeden Ünal, ''PTT bir şirket olarak yeniden yapılandırılıyor. Posta hizmetlerinin daha kaliteli verilmesi, hizmetin tümkullanıcılar için karşılanabilir ücretle sunulması sağlanacak'' diye konuştu.
Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, ''Kanal İstanbul ile Trakya Yunanistan'a mı terk ediliyor?'' sorusuna, ''Kanal İstanbul ile Trakya'nın Yunanistan'a verileceği arasında bir ilişki kurmak benim hayal gücümün dışına taştığı için cevap veremiyorum'' dedi.
Temel kanun olarak ele alınan tasarının Birinci Bölüm üzerindeki görüşmelerintamamlanmasının ardından maddelerinin görüşülmesine geçildi.