SENDİKA
Kamuda başörtüsü izni için 26 bin imza
Sendika 26 bakana 26 bin dilekçe gönderilmesi için kampanya başlattı.
Yapılan anketlerde toplumun ısrarla istediği kamuda başörtüsü serbestliği için tüm sivil toplum kuruluşları seferber oldu. Son olarak Aktif Eğitimciler Sendikası önemli bir projeye imza atıyor. Uzun zamandır projenin üzerinde çalışan sendika, inanç özgürlüğü ve kamuda başörtüsü serbestliği için "26 Bakana 26 Bin Dilekçe" projesini hayata geçiriyor. Proje hakkında BUGÜN'e bilgi veren Başkan Osman Bahçe, "Bu sayı sadece sembol. Sayının 260 binlere ulaşacağını biliyoruz. Dilekçeler çöpe değil TBMM'ye, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e ve 26 Bakana gönderilecek" diye konuştu.
TOPLUM SERBESTLİK İSTİYOR
Toplumun her kesiminin kamuda başörtüsü serbestliğini istediğini belirten Başkan Bahçe STK'ların bu konuda üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade etti. Öncelikli olarak serbestliğin artık kanayan yaraya neşter olacağını aktaran Bahçe, "Bunu birinci basamak ve ikinci basamak olarak değerlendirmekte fayda var. Birinci basamak krizi soğutmak lazım ve ardından bu işin hakkını vermek lazım. Yıllardar binlerce insan İnandığı gibi yaşamak için mağdur oldu. Bunun nedeni darbe dönemi anayasası ve yönetmelikleridir" dedi.
ORTAM ÇÖZÜM İÇİN HAZIR
Şu anda Türkiye'de güçlü bir siyasi iradenin olduğunu bildiren Bahçe, siyasi iradenin de en az toplum kadar bu konuyu çözmek istediğini dile getirdi. Ortamın ve toplumun çözüm için hazır olduğunun altını çizen Bahçe şöyle konuştu: "Bunun için sadece yönetmelikteki başı açık ibaresinin üzerinin çizilmesi gerekmektedir. Zihinlerdeki sorunun çözümü belki zaman alacak ve kararlı bir siyasi yapıyı gerektirecek ama öncelikle yasal engeli kaldırmak lazım. Genel anlamda insanların inandığı gibi yaşama hakkını kullanabileceği ortamın gelmesini herkes gibi şiddetle ve ısrarla istiyoruz."
ASİL BİR HAKTIR
Dilekçelerle milletvekillerinden ve yetkililerden asil bir istekte bulunduklarını belirten Bahçe insanların inandığı gibi giyinme isteğinin asil bir hak olduğunu ifade etti. İnsani özgürlüklerin artık yaşanması gerektiğini kaydeden Bahçe şöyle devam etti: "Bu işin yarın sabaha kadar bile beklemeye tahammülü yok. Nasıl 4+4+4 sistemi bir gecede geçtiyse hemen yine bir gecede bu sıkıntının da giderilmesi gerekiyor. Yeni anayasa ile daha güçlü bir özgürlük paketi ise bu durumu süsler. Bizim üniversitelerimizde öğretim üyeleri için kılık kıyafet zorunluluğu yok. Lisede ise aynı işi yapan öğretmen ise kravat takmak zorunda kalıyor."
SAYGINLIK TARTIŞILACAK
Eğitimin problemlerinin tek başına hiçbir kurumun çözemeyeceğini dile getiren Bahçe bütün paydaşları bir araya getirecek bir sempozyumun hazırlıklarına başladıklarını açıkladı. Sempozyumda her alandan uzmanların bulunacağını anlatan Bahçe, "Bu sempozyum 5 Şubat'ta ilk defa yapılacak. Özellikle öğretmenlere şiddet konusu ile ilgili saygınlık problemlerini tartışacağız. Öğrencilerin öğretmenlere şiddeti konusunu dikkate alacağız" dedi.