SENDİKA
Herkes Gider Mersin’e Rektör Gider Tersine
Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi, daha önceden öğrenci alan İlköğretim Matematik Eğitimi, Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Bölümlerine bu yıl öğrenci alınmayacağını açıkladı. Şehir ekonomisine ve yöre halkına zarar vereceği düşünülen bu uygulama birçok soruyu da akla getirdi. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan bir açıklama yaptı.
Üniversite tercihlerinin yapıldığı bugünlerde bütün üniversiteler öğrenci sayılarını artırmak için yarış içerinse çalışırken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yaptığı uygulamalarla bu yarışın dışına kendini itmekte olduğunu söyleyen Furkan, “Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi tüm uyarılara rağmen İlköğretim Matematik Eğitimi, Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Bölümlerini dört yıl içerisinde sessizce kapattı” dedi.
Üniversite tercihlerinde rağbet gören bu bölümlerin kâğıt üzerinde kalmasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Furkan, sözlerine şöyle devam etti: “2010 yılında İlköğretim Matematik Eğitimi, Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümünün kapanma tehlikesinin olduğu durumunu Sayın Rektöre ilettik, hatta Ö.T. ve E.D. isimli iki tane öğretim elemanının gelmek istemelerine rağmen CV’lerinin sümen altı edildiğini ve daha sonra adı geçen öğretim elemanlarının daha iyi üniversitelere yerleştiklerine şahit olduk”
İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Bilgisayar ve Teknoloji Öğretmenliği Bölümlerinin kapanması ve öğrenci alamamasıyla ilgili bir kastın olduğunu iddia eden Hasan Furkan, “Öğretim elemanlarından A.D. ve G.Ç.K. gitmeleri için muvafakat verilmesi bunun göstergesidir. Bir kasıt yoksa Sayın rektöre soruyorum. Gelmek isteyen öğretim elemanları neden alınmadı? Giden öğretim elemanlarına ihtiyaç olmasına rağmen bölümün kapanması ve kamuyu zarara uğratmak adına neden muvafakat verildi? Burada iyi niyet aramak biraz safdillik olmaz mı?” diye konuştu.
Dört yılda göz göre göre, inatla kapatılan bu bölümler YÖK’ün master planına göre gelecek beş yılda en fazla atanacak öğretmenlikler arasında yer aldığını belirten Furkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş halkına ve şehre zarar verecek olan bu uygulamadan hemen geri adım atılmalıdır. Eğitim Fakültesinin bu bölümlerinin kapanması bizim yöre halkının vicdanını rahatsız ederken, Sayın Rektörün vicdanını rahatsız etmiyor mu? İlgili kurumlar, bu bölümlerin kapatılmasının nedenini ne zaman soracak? Sayın Rektör, neden kapattıkları ile ilgili olarak bir açıklama yapsa şeffaf ve samimi olmaz mı?”
Eğitim Fakültesinin Okul Öncesi, Sosyal Bilgiler, Türkçe Eğitimi, Yabancı Diller gibi bölümlerin de öğrenci alamadıklarını ifade eden Hasan Furkan, son olarak şunları söyledi: “Kahramanmaraş kamuoyunun, sivil toplum kuruluşlarının ve yöre milletvekillerinin Sayın Rektöre bu bölümlere neden öğrenci alınmadığı sorusunu sormasını istiyoruz. Ayrıca kamuoyu adına Sayın Rektörden şu sorumuza cevap istemekteyiz: Eğitim Fakültesi’nin ilgili bölümleri adam yokluğundan mı kapandı, yoksa adamı olmadığından mı kapatıldı? ”