SENDİKA
Eğitimcilerin Acil Çözüm Bekleyen Sorunları
Maaşlarımız Enflasyon Karşısında Ezilmesin! Ek gösterge
05 Nisan 2014, Cumartesi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan 2014 Mart ayı enflasyon rakamlarına göre, Tüketici Fiyatları Endeksinin yılbaşına göre yüzde 3,57 oranında artış gösterdiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Üç aylık enflasyon artışı, memurun 2014 yılı zammını eritti” dedi.
ZAMLAR ENFLASYON ARTIŞININ ÜZERİNDE OLMALI!
Hükümetin imzalanan toplu sözleşmeye dayalı olarak memurlara 2014 yılı için toplam 175 TL brüt zam yaptığını hatırlatan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “İlk üç aylık enflasyon oranı daha şimdiden kimi memurların yıllık maaş zammını yedi. Böyle giderse Haziran ayında tüm memurların yıllık maaş zammı enflasyon karşısında tamamen erimiş olacak. Biz hükümetten memur maaş zamları, enflasyon artış oranının altında kalması durumunda, aradaki farkın maaşlara zam olarak yansıtılması yoluna gitmesini istiyoruz” diye konuştu.
MAAŞLARIMIZ ENFLASYON KARŞISINDA EZİLMESİN!
Hükümetin imzaladığı toplu sözleşme metnine göre 2014 yılı enflasyon artış oranı her ne olursa olsun maaşlara ilave artış yapılmayacağını kaydeden Gürkan Avcı, “Hükümet 2014 yılı için belli bir yüzde oranında zam yapılması yerine sadece brüt 175 TL taban aylık artışı yapma yoluna gitmişti. Bu durum ise maaşlara farklı oranlarda artışa sebep olmuş ve 2014 yılı için maaş artış oranları kadro unvan ve dereceleri itibariyle yaklaşık yüzde 1,50 ile yüzde 7,70 Aralığında gerçekleşmişti. 3 aylık enflasyonun yüzde 3,57 çıkmış olması, 2014 yılı için bu orandan daha düşük maaş artışı sağlanan çok sayıdaki kamu personelinin mağduriyetine şimdiden sebep oldu. Tüm memurlar daha şimdiden ilerleyen aylara ilişkin enflasyon artışı nedeniyle tedirginlikle beklenmeye başladı. Hükümetin yasal bir düzenleme ile bu duruma karşı tedbir almasını istiyoruz. 2014 yılı ilk üç aylık enflasyon artışı karşısında memur ve emeklileri daha şimdiden ezilmeye başladı. Bu durumun ilerleyen aylarda daha da ağırlaşacağından korkuyorlar. Biz hükümetten enflasyon karşısında ezilen ve eriyen bir ücret politikası değil aksine enflasyonu ezen bir maaş artış politikası istiyoruz” dedi.
EĞİTİMDE ÇÖZÜM BEKLEYEN ACİL KONULAR!
Gürkan Avcı, şunları söyledi; Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına ödenen ücret ve gelir dağılımında aldığı pay, sundukları hizmetin niteliğine uygun olmalıdır. Fatih projesi gibi onlarca yeni uygulamalar bir bir hayata geçiriliyor. Fakat öğretmenlerin performanslarını doğrudan etkileyen itibar, kariyer ve ekonomik sorunlar çözülmedikçe, gözünü 2023 hedeflerine dikmiş Türkiye’nin eğitim ve öğretimde başarılı olabilmesi ve diğer alanlarda gelişmesi mümkün olamaz. Bu nedenle öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin mağdurları olan; lisansüstü öğrenim görenler, uzman ve başöğretmenlik sınavlarına girme hakkını elde edenler, yükselme sınavında baraj puanlarını aşarak kontenjan engeline takılan eğitimcilerimizin sorunlarının çözümü gerekiyor.
ÖĞRETMENİN EK GÖSTERGESİ NE ZAMAN 3600 OLACAK?
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince kariyer meslek gruplarına sağlanan 3600 ek göstergenin öğretmenlerimiz içinde uygulanmasını istiyoruz. Eğitim sisteminin bilimsel, nitelikli, demokratik, milli ve özgün bir form kazanması için stratejik vizyon planları yapan ve bir kısmını uygulamaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığımızın bu vizyon ve projeksiyon hedeflerine ulaşması için eğitim ordusunun ifade ettiğim bu haklı ve meşru taleplerine biran önce karşılık vermesini ve hayata geçirmesini bekliyorum.