KAMU
Araştırmacıların Sesine Kulak Verin!
Araştırmacıların Sesine Kulak Verin!
16 Şubat 2014, Pazar
Büro Memur-Sen İstanbul 8 No'lu Şube Başkanı Hasan Çağlar, bir basın açıklaması yaparak; TBMM'de görüşülmekte olan AFAD'la ilgili kanun teklifinde, Başbakanlık'taki araştırmacıların da gündeme alınmasını istedi.
Başkan Hasan Çağlar konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Meclis Genel Kurulu’nda AFAD' la ilgili görüşülmekte olan kanun teklifinde Spor Genel Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kendi kurumlarındaki araştırmacılarına yönelik iki özel düzenlemeye yer verilmişti” diye sözlerine devam eden Çağlar;
“ Söz konusu bu düzenlemeler, bu kurumlardaki araştırmacıların, eski özlük haklarını geri almalarını sağlamaya yönelikti. Ancak, Meclis Genel Kurulu, Spor Genel Müdürlüğü'ndeki araştırmacılara yönelik özel düzenleme maddesini çıkarmıştır. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından verilen önergenin gerekçesi ise şu şekilde açıklanmıştır; Araştırmacı kadrolarına atananların mali haklarına ilişkin genel düzenleme çerçevesi 42. maddede yapılacağından söz konusu maddenin metinden çıkarılması amaçlanmaktadır." açıklamasında bulunmuştur.
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş'ın bu açıklamasının diğer kurumlardaki araştırmacıları da ümitlendirdiğini belirten Büro Memur-Sen İstanbul 8 No'lu Şube Başkanı Hasan Çağlar, bu teklifte 6495 Sayılı Kanun gereği Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde araştırmacı kadrosuna atananların da mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek açıklamasına şu şekilde devam etti:
"Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde 3056 Sayılı Kanunun 35. Maddesi uyarınca Sözleşmeli statüde görev yapan personelden 6495 sayılı kanun gereği Araştırmacı kadrosuna atanan 409 personel olmuştur. Araştırmacı kadrosuna atanan 4 yıllık yüksek okul mezunu personel, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde arşivcilik hizmetlerini yürüten uzman personeldir.
Bugüne kadar kadroya geçebilme talebinde bulunan Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde arşivcilik hizmetlerini yürüten uzman arşiv personeli için Araştırmacı kadrosunun verilmesi kendileri için bir umut kaynağı olmuştur. Bununla birlikte Araştırmacı kadrosuna atanan personelin gelirlerinde 200 - 800 TL arası bir kayıp yaşanmıştır.
Mağduriyete uğrayan personel mevcut yaşantısını, ödemelerini önceki gelirine göre planlamış olup, bu ücret kaybıyla bütün planlarını gerçekleştirmede sıkıntıya düşmüş, planlarını revize etme şansını da bulamamıştır. Araştırmacılarla ilgili yapılacak düzenlemelerin tüm kurumlardaki araştırmacıları içine alması daha doğru olacaktır." dedi.