EĞİTİM
Yeğitek Öğretmenlerinin Sorunları TBMM'de
Yeğitek Öğretmenlerinin Sorunları Meclis Gündeminde
03 Aralık 2013, Salı
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde çalışan personelin 652 sayılı Kanun Hükmüne Kararname ile başka birimlere gönderildiği, bu sebeplerle yerlerine atanan personelin sınavlarda hatalar yaptığı iddiaları Meclis’ te dile getirildi.
Yalova milletvekili Muharrem İNCE tarafından önerge haline getirilen ve Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından cevaplanması istenilen önergede şu iddialara yer verildi:
“1. 2012 yılı Şubat ayı öncesinde 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Acık Öğretim Ortaokulu, Mesleki ve Teknik Açık Öğretimde görev yapmaktayken görevlerinden alınan, bu okullardaki iş ve işlemleri yapmak üzere kadrolarında bırakılan, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü kadrolarına aktarılan öğretmenlerin sayısal dağılımı nasıldır?
2. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne gönderilen öğretmenlerden kaçı Yaygın Eğitim Enstitüsüne, kaçı 1. Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne gönderilmiştir?
3. Yaygın Eğitim Enstitüsü, kadrosuna aktarılan öğretmenlerin (sayısı bizde 170 görünmektedir) sadece imza atan bankamatik öğretmene dönüştürülmesinin sorumlusu kimdir?
4. Aynı Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünden gönderilen öğretmenlerin yerine bu kuruma 81 ilden getirilen 110 öğretmen bu kurumda hangi tarihlerde göreve başlamışlardır? Görevlendirilen bu öğretmenlerin hazırladıkları sorular ile yapılan sınavlar hangileridir ve hangi tarihlerde yapılmıştır?
5. Aynı Grup Başkanlığı bünyesinde bulunan Değerlendirme ve Programlama Biriminde 2013 yılında 5 öğretmen, 2 programcı hangi gerekçeyle görevlerinden uzaklaştırılmıştır?
6. Bu personelin gönderilmesi sonrasında;
a)19-20 Ocak 2013 yılında yapılan Açık Öğretim Lisesi; 1. Sınavında 8761 adayın sınavının yanlış değerlendirildiği (Hayat Boyu Öğrenme, Genel Müdürlüğünün 06.03.2013 tarih 166766 sayılı yazısı),
b)Aynı kuruma ait 11-12 Mayıs II. Dönem Sınavında 27 adayın sınavı yanlış değerlendirilmiştir (Yenilik ve Eğitim teknoloji Genel Müdürlüğünün 10.07.2013 tarih ve 1704411 sayılı yazısı)
c) Haziran 2013’de yapılan SBS’de yabancı dilleri Almanca ve Fransızca olan adayların cevapları İngilizce cevap anahtarıyla değerlendirilmiş, 718 adayın sınav sonuçları yanlış hesaplanmıştır. İtiraz sonucu düzeltildiği belirtilen bu yanlışlıkta bütün adayların puanlarının yeniden hesaplanıp sıralamanın yeniden yapılması gerekirken bunun yapılmaması,
d)2021 Temmuz 2013 Açık Öğretim Lisesi III. Dönem Sınavında 1500 adayın dersleri yanlış değerlendirilmesi, 380 adayın Seçmeli Dil ve AnIatım-5 dersinin değerlendirilmesinin unutulması, bu adaylara kafadan atma yöntemi ile 45 geçer not verilmesi, itirazda bulunmayan adayların mağdur olup olmadığının dikkate alınmaması
e)2021 Temmuz tarihli SBS itirazlarının zamanında cevaplandırılmaması,
f)14-15 Aralık 2013 tarihinde Anadolu Üniversitesi’nin I. Dönem sınavının yapıldığı tarihe Motorlu Taşıt Sürücü Adayları sınavının konulması,
g)Bu yanlışlıklar ortadayken hiç kimsenin sorumlu olmaması,
Bütün bu yanlışlar bir tesadüf müdür? Yoksa kadrolaşma adına liyakat sahibi personelin bu birimlerden uzaklaştırılmasının bir ürünü müdür?
7. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Grup Başkanlığında görevlendirilen personel sayısı kaçtır? Bu kişiler hangi kurumlardan getirilmiştir? Uzmanlık alanları nedir? Bunlardan danışman sıfatıyla yararlananlara Bakanlık aylık olarak ne kadar ücret ödemektedir?
8.Ölçme Değerlendirme Grup Başkanlığında 2 yıldır kullanılmayan ve kullanılmayacak durumda olan Datawin marka 4 adet optik okuyucu için Mart 2013 tarihinde yapılan onarım için 40,000 lira ödenmiş midir? Buna rağmen makinelerin kullanılamamasını nasıl açıklıyorsunuz?”