EĞİTİM
Okul Müdürlüğü Mülakat Sonuçlarına İtiraz Dilekçesi
Sözlü sınava giren ve kendilerine 70’in altında puan verilerek başarısız duruma düşürülen müdür adayları, müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirilme sözlü sınav sonuçlarına 30 Ekim-5 Kasım 2014 tarihleri arasında aşağıdaki linkte bulunan örnek dilekçeyi doldurarak il milli eğitim müdürlüklerindeki sözlü sınav komisyonlarına itiraz etmelidirler.
Yapılan itirazların değerlendirilmesi ve sonuçlarının duyurulması (6-12 Kasım 2014) sonrasında olumsuz cevap verilen müdür adayları, istemeleri halinde konu hakkında dava açabileceklerdir.
PERSONELİN
Adı-Soyadı :
T.C.Kimlik No :
Görev Yeri :
Görevi :
Doğum Yeri ve Yılı :
Göreve Başlama Tarihi :
Konunun Özü : Sözlü Sınav Puanına İtiraz
……………. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE
(Sözlü Sınav Komisyonu)
.………………
………… İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Müdürlüğe İlk Defa ve Yeniden Görevlendirilme Sözlü Sınavına …./10/2014 …………. günü … No’lu Sözlü Sınav Komisyonunda … . sırada saat …:00’de katıldım. …./10/2014 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinde sözlü sınav sonucumun ….,… olduğunu öğrendim.
Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin Sözlü sınav konuları ve puan değerleri başlıklı 20. Maddesinde aranılan şartları taşımış olmama ve tarafıma sorulmak üzere çekmiş olduğum zarflardan çıkan soruların tamamını cevaplamış olmama rağmen verilen düşük puan hakkaniyete uygun değildir.
Sözlü sınavın, günümüzde sesli ve görüntülü kayıt yapılmak suretiyle gerçekleştirilmesi mümkün iken bu imkânın kullanılmamasının hukuk devleti ilkesinin sağladığı güvenceyi zedeleyeceği hükmü bulunmaktadır. Nitekim Danıştay Onikinci Dairesince verilen yürütmenin durdurulması isteminin kısmen kabulüne, kısmen reddine ilişkin 03.07.2008 tarihli 2008/1780 Esas sayılı karara itiraz üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulunun vermiş olduğu kararda “sözlü sınavda adayın sorulara verdiği yanıtların teknolojik imkânlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmasının gerekli olduğu” belirtilmiştir. Yine Danıştay 5. Dairesinin 19.03.2010 tarihli ve 2008/6852 E.-2010/1546 K. sayılı kararında da “sesli ve görüntülü kayıt alınması ile komisyon üyelerinin notlarının gerekçeli olması zorunlu olduğu gerekçesiyle sözlü sınavın iptali” hükmü verilmiştir.
Katıldığım sözlü sınavda sorulara verdiğim cevaplar teknolojik imkânlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmamıştır. Ayrıca vermiş olduğum cevapları sözlü olarak ifade ettim. Soruların alt kısmında cevapları yazabilecek kadar boşluk olmasına rağmen soru kâğıdına yazmam istenmedi. Ben cevapları sözlü ifade ederken komisyon bazı notlar aldı. (not bile almadı). Aramızda mesafe olduğu için benim verdiğim cevapları mı yazdılar yoksa doğrudan puan mı verdiler göremedim. Komisyona vermiş olduğum cevapların yazılı metnini okuyup altına imza atmam gerekmez mi diye sorduğumda hayır diyerek isteğim kabul edilmemiştir. Verdiğim cevaplar komisyon tarafından yazılı tutanak altına alındı, tarafıma okutulup imzalatılmadı. (Verdiğim cevaplar komisyon tarafından yazılı tutanak altına alınmadı.) Sözlü sınav sorularına yönelik vermiş olduğum cevapların değerlendirilmesi yönünden ölçme ve değerlendirme ilkelerine uygun objektif bir değerlendirme yapılmadığını düşünüyorum. Ek2 puan sıralamasında … müracaat eden kişi arasında il .. .si olmama rağmen sözlü sınavdan 70 puan altında verilerek atanma hakkım elimden alınmıştır.
Yukarıda izah ettiğim hususlar göz önünde bulundurularak …/10/2014 tarihinde katıldığım Müdürlüğe İlk Defa ve Yeniden Görevlendirilme Sözlü Sınav sonucumun yeniden değerlendirilmesi hususunda gereğini arz ve talep ederim. …/10/2014
imza
Ad-Soyad
Adres :
Cep Telefonu: