EĞİTİM
Memur Öğretmenlerin Talepleri
Biz MEMURÖĞRETMENLER, öğretmenlik dışı memuriyeti kazanmak zorunda bırakılmadan önce zaten MEB'in özel eğitim-öğretim kurumlarında öğretmenlik yapan ya da düz memur iken ilgili üniversite bölümlerini yine başarıyla bitirip öğretmenlik yapma hakkına sahip olmuş devletten hali hazırda maaş alan kişileriz.
2015 yılı içinde memur olmayan özel dershane öğretmenlerinin devlette MEB öğretmen kadrolarına atamaları; Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde hiçbir şekilde yer almamalarına rağmen KPSSsiz olarak yapılacaktır!..
"28 Şubat Mağduru" olarak adlandırılan kişiler, sadece bir dilekçeyle KPSSsiz olarak MEB öğretmen kadrolarına alınmıştır!..
KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerden araştırma,öğretim görevlileri ve okutman kadrolarından MEB öğretmen kadrolarına kurumlar arası geçişin önünde engel yoktur!..
Yine KPSSsiz milli sporcuların MEBe öğretmen olarak alımı sürmektedir!..
Öğretmenlik ataması yapılmamış, yüksek KPSS puanlarıyla memurluk kazanmak zorunda bırakılmış MEMURÖĞRETMENLERİN "Mezuniyet Tarihleri Önceliği" veya "Emekliliğe Esas Toplam Hizmet Süresi "veya "SSKlı Öğretmenlik & Öğreticilik Süreleri + Memuriyet Süreleri" ölçütlerine göre kendi aralarındaki sıralamayla MEB öğretmen kadrolarına geçişleri anayasal aile birliğinin korunması adına zorunlu hizmetten muaf tutularak sağlanmalıdır!..
MEMURÖĞRETMENLERin Kadrolarının MEBe Aktarılmasıyla (Verimsiz Ücretli Öğretmenlik, KPSSsiz - Pedagojik Formasyonsuz Dershanecilerden Önce) Öğretmen Açığının Bir Kısmına Kazanılmış Hak Kaybı Mağduriyetini Giderici,Hakkaniyetli,Verimli, Maliyetsiz Çözüm Olacaktır!..
MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'inŞubat 2015'te devlet memuru olan öğretmenlerden MEBe uzman yardımcısı alımına dair eleştirilere karşı "Bu kişiler KPSS ile alındı, bir daha sınava sokmaya gerek yok!"açıklaması yine Eylül 2014'teki 40 bin yeni öğretmen ataması töreninde yaptığı konuşmada: "Keşke bütçemiz uygun olsa da öğretmen ihtiyacımızın tamamını karşılayabilsek!" ifadeleri apaçık ortadır!..
Cumhurbaşkanlığı,Başbakanlık,M
Yukarıdaki açıklamalar göz önüne alındığında MEB, bütçeye maliyeti yüksek olan, eğitim sisteminde memnuniyet oluşturmayıp sayıları 80.000'i aşan ücretli öğretmenlikler, vekil öğretmenlikler ve sadece mülakatla atanacağı söylenen,büyük tepki çekecek ve bütçeye muazzam maliyet getirecek KPSS'siz özel dershane öğretmenlerine MEBde kadro verilmesinden önce, zaten Genel Bütçeden maaş alan 657li memur olarak çalışan ve asıl mesleklerine kavuşmak isteyen öğretmenleri bünyesine katarsa, hükümet de kendini mali-bütçe anlamında hiç yormadan öğretmen ihtiyacının birkaç binlik kısmını sorunsuzca, maliyetsiz, daha adaletli bir karşılıklı yarar ve hakkaniyet ilişkisi içinde akıllıca kapatmış olur.
Özellikle branş öğretmenlerinin yüksek KPSS-p3 puanlarıyla kazandığı GİH sınıfı DÜZ MEMURLUK, VHKİ, BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ, ŞEFLİK,...vs kadroların, devlette yer bulamamaktan yakınan İİBF, kamu yönetimi,iktisat, işletme... vs bölüm mezunlarına kalması için öncelikle memuriyet öncesi özelde öğretmenlik yapmış veya sonradan öğretmenlik yapmaya hak kazanmış MEMURÖĞRETMENLERİN kadroları MEBe öğretmen olarak aktarılmalıdır!..Böylelikle çalıştıkları kurumlardaki YH,GİH,TH,..vs. sınıfı memurluk kadrolarının birkaç binlik kısmı boşalacaktır!..
MEMURÖĞRETMENLERin içinde öğretmenlik hedefi doğrultusunda aileleri ile birlikte yılların maddi-manevi emeğini harcamış ama devlette MEBe ataması yapılmamış, çeşitli koşullar gereği yaşamını sürdürmek için yaşı da ilerlerken gönlüne yatmasa da öğretmenlik dışı memurluk kazanmış, ÖSS+ÖYS+LES+KPSS+...vs sınavlarından başarıyla çıkmış, lisans-yüksek lisans- pedagojik formasyon eğitimini başarıyla bitirmiş hatta MEB'in Özel Öğretim Kurumlarında adaylığı kaldırılmış özel okul ve dershane öğretmeni asil memurlar olduğu da unutulmamalıdır!..
Beklentimiz, biz MEMURÖĞRETMENLERİN atama başvurularına 1 gün kala yapılan 31.08.2012’deki MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliğinden önceki kazanılmış ÖĞRETMENLİK haklarımızın yok edilmemesi ; ÖĞRETMENLER’den 31.08.2012 yönetmeliği öncesinde MEMUR olanlardan isteyenlerin,MEBe bağlı Özel Öğretim Kurumlarında Aday Öğretmenliği kaldırılmış ve devlette şu an öğretmenlik dışı ASİLMEMUR olarak çalışanlar ile sonradan öğrenimini tamamlayarak öğretmenlik yapmaya hak kazanmış kamu çalışanlarının Kurumlar arası İLK atama veya aile düzeni kaybımızdan doğan yaşamsal mağduriyetimizi geç de olsa giderecek uygun bir usulde MEB’e geçişimizin gerçekleştirilmesidir!..
Genel seçimler öncesi tüm siyasi partilere,toplumun tüm kesimlerine sesleniyoruz:
Kurumlararası geçiş kanuni hak iken 31.08.2012'de elektronik ortamdaki başvurulara 1 gün kala, MEBin belki başka kaygılarla yaptığı gece yarısı yönetmelik değişikliği biz MEMURÖĞRETMENLERİN yaşam planlarını,aile düzenlerini,geleceklerini alt üst etmiştir.Otuzlu yaşları aşmış insanlar sanki hiç memur değillermiş gibi KPSSye sıfırdan sokup sıralamak hele ki evli barklı çocuklu insanları 40 yaşlarına yaklaşırken sanki KPSS bir yeterlilik sınavıymış gibi her branşta olmayan ÖABTye sokmak, 20li yaşlardaki yeni mezunlarla yarıştırmaya çalışmak adil değildir!..
Kurumlar arası geçiş her meslek grubunda varken,ülkenin de acil öğretmene ihtiyacı varken hazır devletten maaş alan biz MEMURÖĞRETMENLERİN devlet dairelerinden devlet okullarına geçişini kendi aralarında sıralamaktan bile kaçarak engellemek akıl dışı mantık dışı bir tutumdur.Doğru değildir.
Hele hele 31.08.2012 yönetmelik değişiklinin öncesinde memurlukta da adaylığı kaldırılmış öğretmenler için kazanılmış hak kaybıdır ve bunun hukukta yeri yoktur!..
Öğretmenliğe geçmek isteyen Öğretmenlik diplomalarına sahip memurlar için uygulanacak çözüm basittir:
"MEMURÖĞRETMENLERİ KENDİ ARALARINDA ADİL BİR ÖLÇÜTE GÖRE SIRALAMAK VE KADROLARINI MEB'E ÖĞRETMEN OLARAK AKTARMAK."
Biz MEMURÖĞRETMENLER memur olmayan ama KPSSsiz kadroya alınan ve alınacak olan vekil imamlardan, fahri Kuran kursu öğreticilerinden,devletten maaş almayan KPSS ile bizler gibi memurluk kazanmamış ama devlette öğretmen kadrosu verilecek olan dershaneci meslektaşlarımızdan daha fazla bir şey istemiyoruz!..
Tekrarlıyoruz!..Kimseyi daha fazla mağdur etmeden uygulanacak çözüm şudur:
Öğretmenlik ataması yapılmamış, yüksek KPSS puanlarıyla memurluk kazanmak zorunda bırakılmış, MEMURÖĞRETMENLERİN "Mezuniyet Tarihleri Önceliği" veya "Emekliliğe Esas Toplam Hizmet Süresi" veya "SSKlı Öğretmenlik & Öğreticilik Süreleri + Memuriyet Süreleri" ölçütlerine göre kendi aralarındaki sıralamayla MEB öğretmen kadrolarına geçişleri anayasal aile birliğinin korunması adına zorunlu hizmetten muaf tutularak sağlanmalıdır!..
Mağduriyetimizin olumlu çözümlenmesi konusunda yardımlarınızı, yapmak istediğimiz asıl mesleğimiz olan öğretmenliğe ve öğrencilerimize kavuşma mücadelemizde desteğinizi bekliyor, ilginize şimdiden teşekkür ediyoruz...