EĞİTİM
MEB'in Milli Meselesi
GFK verilerine göre, 2013 yılında Türkiye'de ayda ortalama 750 bin adet akıllı telefon satılırken,bu sayı 1 Şubat 2014’ten sonra aylık bazda 755 bine çıktığı görülüyor...
Talim ve Terbiye Kurulu acaba ülkemizin eğitim ihtiyaçlarını düşünüyor mu? Ya Sayın Emin Karip bu milli meselenin çözümü için hala bir şey yapmayacak mı?
Bilim ve teknoloji üretmeden, ekonomik kalkınma olmuyor maalesef ve sonucunda ülke dışa bağımlılıktan kurtulamıyor. Batı dünyası, bilim ve teknoloji üretimini tekeline almış ve bu yolla sömürü düzenini farklı bir şekilde sürdürmüştür. Teknolojiyi satın alanlar ise modernleştiklerini zannetmişlerdir halbuki milli gelirleri sömürülmektedir.
Bunu ilk gören ve ona göre teknoloji üretmek için strateji belirleyen ülke Japonya olmuştur. Japonya’nın bu yöndeki başarısı, diğer ülkelere de ilham vermiştir. Söz konusu ülkelerin en önemlilerinden biri Çin’dir. Çinli yöneticileri, Batı dünyası ile rekabet edebilmek için epeyce düşünmüş ve taşınmışlar, sonunda şu hükme varmışlar: Bilim ve teknolojiye büyük ölçekli yatırım yapar ve elde ettiğimiz sonuçları ekonomide kullanırsak, Batı dünyası ile rekabet edebiliriz. Nitekim öyle de yaptılar. Bir yandan fason mal üretirken, öte yandan bilim ve teknoloji için büyük oranda kaynak ayırdılar, araştırma geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına hız verdiler... Ya Türkiye hala bu çağda bir şey yapamıyor.
Halk arasında bir deyim vardır: "Bunlar hep amerikanın oyunu" diye. O kadar biliniyor ki bu deyimi google'da aradığınızda zaten 978 bin sonuç çıkıyor. Bu çağda ilkokul ve ortaokul ders çizelgelerine baktığımızda Bilişim Teknolojileri dersi sadece 5. ve 6. sınıfta zorunlu.İnsan düşünüyor bu gerçekten Amerika'nın oyunu mu diye yoksa millet harıl harıl teknoloji üretirken biz hala okullarda bilişim yerine din kültürü, beden eğitimi dersleri ile uğraşıyoruz. Bu çağda bilişim eğitimi tüm kademelerde verilmesi gerekirken ders çizelgeleri hala yeniden düzenlenmiyor. Talim ve Terbiye Kurulu milletimizi düşünmüyor mu? Hatırlatalım orası Milli Eğitim Bakanlığı, bu da bir milli meseledir.
BT ÖĞRETMENLERİ