EĞİTİM
Eğitimde 2 yılda 6 devrim
Milli Eğitim, iki yıl içinde Türkiye için 'kırmızı çizgi' olarak tabir edilen birçok yasağını adeta tarihe gömdü. Bölünmelere yol açacağı iddiasıyla sürekli gündemde tutulan fakat kaldırılması ya da değiştirilmesi hiçbir sıkıntıya sebep olmayan o düzenlemeler şöyle:
SERBEST KIYAFET: Okullarda tek tip kıyafetten vazgeçilerek, serbest kıyafet uygulamasına geçildi.
ANDIMIZ TARİH OLDU: Bakanlık, 1933'ten bu yana okunan 'Andımız'ı kaldırdı.
DİLDE KOLAYLIK: 4+4+4 sistemiyle birlikte Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli dersi okutulmaya başlandı. Öğrenciler istemeleri halinde devlet okulları da dahil Kürtçe ve Lazca gibi 5 dili öğrenebiliyor.
ANADİLDE EĞİTİM: 'Anadilde eğitim' meselesi özel okul formülüyle ortadan kaldırıldı. Bugün isteyen girişimci Kürtçe gibi herhangi bir dilde ders vermek üzere özel okul açıp eğitim verebilir hale geldi.
KAMUDA BAŞÖRTÜ: En önemli 'kırmızı çizgi'lerden olan kamuda başörtüsü yasağı da tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. Böylece başta 28 Şubat mağduru öğretmenler olmak üzere binlerce memur devlet dairelerinde başörtülü görev yapmaya başladı.
ORTAOKULDA DA SERBEST: Son olarak Bakanlık, tıpkı öğretmenler gibi öğrencileri de başörtüsü yasağı zulmünden kurtardı. Artık isteyen ortaokul ve lise öğrencilerinin okullarda başörtülü bir şekilde eğitim almasının önü açıldı. türkiye