EĞİTİM
Çakırcı: Zorlukları aşarak, ciddi sınavlar vererek bugünlere geldik
Ramazan Çakırcı, Muş, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Batman, Siirt ve Şanlıurfa şubeleri tarafından yapılan il divan toplantılarına katıldı.
Bakanlık öğretmen açığı sorununa acilen çözüm bulmalıdır
Eğitimin gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Çakırcı, kalkınmada öncelikli bölgelerde kalıcı öğretmen istihdamının sağlanamaması önemli bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü, en önemli sorunların başında öğretmen açığının geldiğini belirterek, “Örneğin, yaz dönemi öğretmen yer değiştirmeleri sonucu Siirt’ten giden öğretmen sayısı bin 37, gelen 135. Bu durum, bütün bölge illerinde hemen hemen aynıdır. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da öğretmen açığı büyümektedir. Sıkıntılı olan bölgenin eğitim kalitesi ciddi manada daha da olumsuz etkilenecek. Bakanlık bölgedeki öğretmen açığına acil çözüm bulmalıdır” şeklinde konuştu.
Sendika olarak kuruldukları günden bugüne hep hak ve emek mücadelesi verdiklerini kaydeden Çakırcı, “Hak ve özgürlük mücadelesi neticesinde geldiğimiz nokta son derece önemlidir. Tabi, bu mücadeleyi verirken sadece emeğin, özlük haklarının mücadelesini vermedik. Bununla birlikte özgürlüğün, özgürlüklerimizin de mücadelesini verdik. Kurulduğumuz 1992 yılından bugüne kadar, ülkemiz birçok badire atlattı ve atlatmaya devam ediyor. Bu süreçte, sendika olarak ciddi anlamda inisiyatif aldık. Zor dönemlerin sendikası olduk ve bu zor dönemlerde ciddi sınavlar vererek geçtik. Yaptığımız çalışmaları, verdiğimiz mücadeleyi hiçbir bir zaman yeterli görmedik, görmüyoruz. Yeni kazanımlar elde etmek, nitelikli faaliyetlerimize yenilerini eklemek, sorunları çözmek, mazlum ve mağdurların sesi olma misyonumuz doğrultusunda çalışmalar yapmak, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları boşa çıkarmak için üyelerimizde aldığımız güçle gece gündüz demeden ter akıtmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Daha iyisi için elimizden geleni yaptık
4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde yaşananlara da değinen Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz, milletimizin dertleriyle dertlenen, temsil ettiğimiz eğitim çalışanlarının haklarını iyileştirmek için çaba harcayan, yasakların kaldırılması için emek veren bir teşkilatız. Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmeye ciddi hazırlıklar yaparak, kamu görevlilerinin taleplerini dikkate alarak masaya gittik. Kamu İşveren Heyeti’nin teklifini ‘’bu teklife kapalıyız’ diyerek reddettik. Teklifi makul oranlara çıkarmak için yoğun ve yorucu bir süreç yaşadık. Gece gündüz demeden görüşmeler gerçekleştirdik ve son dakikaya kadar çabalarımızı sürdürdük. İmzaladığımız rakam hedeflediğimiz değildi elbette. Biz bundan daha fazlasını hak ettiğimizi düşünüyoruz ve burada da hak ettiğimizin bir kısmını almış olduk. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de, daha önceki yıllarda olduğu gibi, mevcut kazanımlara yenilerini ekleyerek yolumuza devam edeceğiz.”
Çakırcı, sendika olarak, özellikle son üç yıldır yurt dışında farklı ülkelerin eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları yaparak ve kendileriyle aynı hassasiyetleri taşıyan sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluşarak, küresel dalgaya, zulümlere karşı yeni bir dalga oluşturma çabası içerisinde olduklarını dile getirerek, “Üç yıl içerisinde yaptığımız çalışma küçümsenecek bir çalışma değildir. Her zaman iri ve diri olmalıyız. Bunun yanında uluslararası arenada da öncülük etmek gibi bir mecburiyetimiz var. Bizim sorumluluğumuz büyüktür” ifadelerini kullandı.
Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş, 2 No’lu Şube Başkanı Yüksel Gümüş, Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Sami Çetin, açılışta birer konuşma yaparak faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.