EĞİTİM
BT Öğretmenleri için Kritik Gün
GAZETEKAMU / ÖZEL HABER
Bilişim Araştırma Komisyonunun raporunda bilişim derslerinin ilkokuldan itibaren her kademede zorunlu olması gerektiği gerekçeleri ile ayrıntılı şekilde ifade edilirken gerekli kararlar bu zamana kadar maalesef alınmamıştır ve bugünkü gelinen noktada milletvekillerine bunun için büyük bir görev düşmektedir. Bu konuya tüm milletvekilleri duyarlılık göstermeli, gözler 3 Haziran Salı Günü mecliste onların üzerinde olacaktır.
Bilişim Teknolojileri Dersleri her kademede zorunlu olmalı çünkü Türkiye'de gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeden ve geliştirmeden nasıl teknoloji üreteceğiz? Yazılım, donanım ve dijital okuryazarlık gibi eğitimi verilmesi gereken çok geniş 3 önemli alan var. Fakat baktığımızda okullarımızda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi sadece 5. ve 6. sınıfta zorunlu ve 2 saat, bunun yetmesi imkansız.. Hangi sürede, hangi derste konu yetiştirilip uygulama yapılacak bir sürü konu var biz BT Öğretmenleri olarak eğitim vermeye aç durumdayız... Geleneksel eğitim anlayışından çağdaş eğitim anlayışına geçtik fakat ders çizelgeleri hiç değişmedi. Her konusu proje geliştirmeye, problem çözmeye yönelik olan Bilişim eğitimi ise hep sistem dışarısında bırakılmaya çalışıldı, 21. Yüzyıl becerilerinin kazanılacağı tek ders Bilişim Teknolojileridir bunun bilincinde olarak çizelgeler çağdaş eğitim anlayışına uygun olarak yeniden düzenlenmelidir. Bilişim dersleri artık tüm kademelerde zorunlu ve en az 4 saat olmalıdır... Türkiye ancak böyle teknoloji üretebilir.
Şöyle diyor Bilişim Komisyonu raporunda:
Avrupa’da ilköğretim düzeyinde internetin bilinçli kullanımıyla ilgili müfredatı olmayan tek Avrupa ülkesi Türkiye’dir. Ülkemizde de bilinçli internet kullanımıyla ilgili ders programları oluşturulup ortaokul düzeyinde mutlaka zorunlu olarak verilmelidir. (Sayfa 536)
2012-2013 eğitim öğretim yılı itibariyle kaldırılan bilgisayar dersi yerine ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulan “bilişim teknolojileri ve yazılım” dersi de dikkate alınarak raporda bilişim okur - yazarlığı kavramı kullanılacaktır. Temel bilişim okur-yazarlığı yeterliğinin saptanması, bu yeterliliğin kazandırılması ve kazandırılan yeterliliğin ölçülmesi, değerlendirilmesi gerekmektedir. Bütün bunlar için ise standartlara gereksinim duyulmaktadır. (Sayfa 538)
Günümüzde; bilişim teknolojileri ve internetin kullanım alanı düşünüldüğünde, bu teknolojileri kullanma konusunda kendi kendine yeterli, asgari yeterlilik düzeyini yakalamış insanlar yetiştirmek, eğitim sisteminin temel görevlerinden birisi olmalıdır. Bu yüzden okullarda mutlaka bilişim okur-yazarlığı dersi ilkokuldan itibaren zorunlu olarak verilmeli ve bu dersin içeriği aşağıdaki kriterlere göre hazırlanmalıdır. (Sayfa 538)
Bilişim Teknolojileri her kademede zorunlu olmalıdır. Milletin temsilcileri, milletine sahip çıkmalıdır, gelecek nesiller bilişim eğitimden mahrum bırakılmamalıdır. Gelin hep beraber bugünün küçüklerinin geleceğine sahip çıkalım. Bu bir milli meseledir.
Hazırlanan 3 sayfalık özet raporu:
Bilişim Teknolojileri Dersleri her kademede zorunlu olmalı çünkü Türkiye'de
gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeden ve geliştirmeden nasıl teknoloji üreteceğiz?
Yazılım, donanım ve dijital okuryazarlık gibi eğitimi verilmesi gereken çok geniş 3
önemli alan var. Fakat baktığımızda okullarımızda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
dersi sadece 5. ve 6. sınıfta zorunlu ve 2 saat, bunun yetmesi imkansız.. Hangi
sürede, hangi derste konu yetiştirilip uygulama yapılacak bir sürü konu var biz BT
Öğretmenleri olarak eğitim vermeye açız...
Geleneksel eğitim anlayışından çağdaş eğitim anlayışına geçtik fakat ders çizelgeleri hiç
değişmedi. Her konusu proje geliştirmeye, problem çözmeye yönelik olan Bilişim eğitimi ise
hep sistem dışarısında bırakılmaya çalışıldı, 21. Yüzyıl becerilerinin kazanılacağı tek ders
Bilişim Teknolojileridir bunun bilincinde olarak çizelgeler yeniden düzenlenmelidir.
Bilişim dersleri artık tüm kademelerde zorunlu ve en az 4 saat olmalıdır... Türkiye
ancak böyle teknoloji üretebilir. Saygılar…
BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİ