GÜNDEM
Başbakan Erdoğan'ın evine 3 bin kişiyle baskın
Taksim
Gezi Parkı olaylarının en şiddetli yaşandığı 1 Haziran gecesi eylemcilerin tek hedefinin Başbakanlık Konutu'nun yanısıra, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ankara Keçiören'deki evi ve Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nin işgal girişimi olduğu belirtildi. İstihbarat raporlarına yansıyan satırlarda, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ankara Keçiören'deki ikametine yürümek isteyen bir grubun motorize Yunus ekipleri tarafından son anda engellendiği belirtildi.
EŞ ZAMANLI İŞGAL PLANI
Başbakan Erdoğan'ın Tunus, Fas ve Cezayir'e başlattığı gezi sırasında şiddetlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında, bazı grupların eş zamanlı olarak Çankaya'da bulunan Başbakanlık Konutu ve Beşiktaş'taki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nin yanı sıra Keçiören'deki evinin de işgal edilme girişimi Başbakan'a rapor edildi. İstihbarat birimlerinin çalışmaları sonrası hazırlanan raporda, Erdoğan'ın Ankara Keçiören'deki evinin de işgal edilerek çekilen fotoğrafların hem sosyal medya hem de yabancı basına servis edilerek sivil darbe planlandığı anlatıldı.
BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI
31 Mayıs tarihinde akşam saatlerinde başlayan Ankara olayları 1 Haziran'da daha da şiddetlendi. Çankaya'da bulunan Başbakanlık Merkez binasının yanı sıra AK Parti binası ve bazı bakanlıklara yönelik saldırılar polisin sert müdahalesi sonucu önlendi. Aynı saatlerde Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne de saldıran göstericilerin tek amacının ofisleri işgal ederek sivil darbe girişimi planladıkları rapor edilirken, en büyük tehlikenin ise Başbakan'ın Keçiören'deki evinde yaşandığı belirtildi.
YUNUSLAR ÖNLEDİ
Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekipler Başbakanlık ve AK Parti binasını korurken, 3 bin kişiden oluşan başka bir grup ise Erdoğan'ın Keçiören'deki evini hedef aldı. Polisin Ankara kent merkezinde yoğunlaşan gösterilere müdahale etmesinden faydalanmaya çalışan 3 bin kişilik eylemci grubu, Başbakan'ın Keçiören'deki evine doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık hiçbir engelle karşılaşmadan konutun bulunduğu sokağa kadar ilerledi. Bunun üzerine ilk etapta devriye görevi yapan motorize Yunus ekiplerinden 40 kişi acil olarak bölgeye sevk edildi. Yunus ekipleri grubu bir süre oyalarken, izinli ve istirahatte olan tüm Çevik Kuvvet ekiplerine acil kodla uyarı geçilerek bölgeye takviye gönderildi ve büyük bir tehlikenin önüne geçildi. Evde kimsenin bulunmaması ise güvenlik güçlerini rahatlattı.
ODTÜ'YÜ DE KARIŞTIRDILAR
Başbakan'ın Keçiören'deki evine yürüyen grupların tetiklediği diğer bir grubun ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bulunan marjinal bazı sol örgütlere mensup kişiler oldukları tespit edildi. Ancak olaylar öncesinde alınan istihbaratlar sonucu ODTÜ'de önlem alınarak sert müdahalelerle söz konusu grubun Başbakan'ın evine yürüyemediği ifade edildi.
Kaynak: Yeni Şafak