EĞİTİM
Atanamayan Öğretmenler Nabi Avcı'ya Soruyor
Bir Japon bir yılda ortalama 25 kitap okuyor, bir isviçreli bir yılda ortalama 10 kitap okuyor, Bir Fransız bir yılda ortalama 7 kitap okuyor, Türkiye'de ise 6 kişiye yılda 1 bir kitap düşüyor...
Ankara Matbaacılar odasının açıklamış olduğu veriler acı bir gerçeği ülke olarak yüzümüze vurmakta. Okullarda 6 saat Türkçe dersi verilirken veya 6 saat Din Kültürü dersi verilirken çocuk ne okuryazar olabiliyor ne dindar! Ya verilmesi gerekip verilemeyen Bilişim Eğitimi ne olacak onu düşünmüyoruz bile... Yönetenler 5 yıl sonra bu ayıbın altından kalkabilecekler mi merek ediyoruz.
Sayın Milli Eğitim Bakanımız olan Nabi Avcı okuduğu en son kitabın adını hatırlıyor mu? Veya Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip hatırlıyor mu? Hatırlıyorlarsa neden örnek olmuyorlar çocuklarımıza, eğitimde dijitalleşmeyi ön plana çıkardığınızı idda ediyorsanız açın Eğitim Bilişim Ağında bir blog biz de görelim ne okuyorsunuz, ne öneriyorsunuz...
Türkçe, Din Kültürü dersi müfredatta ders saatleri yüksek olduğu halde seçmeli ders saatleri ile desteklenmekte fakat sıra bilişime gelince kimsenin sesi çıkmamaktadır.
Yazılım, Donanım, Dijital Okuryazarlık bu 3 alanın ilkokuldan itibaren eğitimi şart ama ne yapıyor yönetenlerimiz görevlerini yerine getirmiyorlar . Milli Eğitim Bakanının bir internet sitesi bile yok daha ne eğitimde dijitalleşmesi sayın büyüklerimiz? Dijitalleşecek olsak 100 saat kursla Fatih için okulda alan dışı görevlendirme olur mu?