EĞİTİM
'98 bin danışman öğretmen adayımızı belirledik'
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Tasarısı görüşülüyor. Genel Kurul sekizinci turunda Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ve Üniversitelerin bütçeleri görüşüldü.
Avcı, aday öğretmen süreci hakkında bilgi vererek, ''Üniversitelerin öğretmenliğe kaynak teşkil eden fakülte ve bölümleri ile yaptığımız işbirliği ile aday öğretmenlerin niteliklerini arttıracak adımları atmayı planlıyoruz. Bu yıl 30 bin aday öğretmenin adaylık sürecini bugüne kadar olduğundan farklı planladık. Buna göre, her bir aday öğretmenimiz için öncelikle meslekte başarılarıyla ön plana çıkmış, en az on yıllık mesleki tecrübeye sahip, ulusal veya uluslar arası projelerde koordinatör, katılımcı öğretmen olarak görev almış, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlayan, iletişim ve temsil yeteneği güçlü öğretmenler arasından danışman öğretmenler tayin ettik. 98 bin danışman öğretmen adayımızı belirledik, bumları süreçle ilgili bilgilendirdik, beklentilerimizi aktardık, örnek eğitim materyallerini sunduk, hizmet içi eğitim süreci başlattık. Bu hizmet içi eğitim sürecini merkez teşkilatı üst düzey bürokratlarımız her adımında görev aldılar'' dedi.
Aday öğretmenlerin birinci tercih ettiği yerlerde görev yaptıklarını söyleyen Avcı, 1 Mart tarihinden itibaren adaylık yetiştirme eğitimlerine başladığını belirtti. Avcı, ''Aday yetiştirme süreci ve danışmanlık faaliyeti uygulaması önümüzdeki yıllarda da devam edeceği için, bu yıl görev alacak danışman arkadaşlarımız dışında bu süreçte gönüllü olarak görev almak isteyen arkadaşlarımızda İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tespit edilecek ve danışman kadromuza sürekli yeni isimler eklenecek'' şeklinde konuştu.
Avcı, Fatih Projesiyle ilgili de, "Bilişim sektörünün en büyük firmaları projede yer almak istemektedirler. Bu itibarla, Fatih bilişim sektörünün birikimi ve tecrübesinin ülkemize yönelmesini sağlamış, Türkiye'yi bilişimin cazibe merkezlerinden birisi haline getirmiştir. Fatih projesi sadece donanım projesi değildir. Teknolojik imkanlarla dersliklerimizi donattığımızda işimiz bitmeyecektir. Fatih aynı zamanda bir içerik projesidir. Teknolojik alt yapının derslere, ders akışına, dersin işlenişinde katkı sunmayı, bilgileri somut ve görsel içerikleriyle desteklemeyi, öğrenmeyi kolaylaştırmayı ve derslere olan ilgiyi arttırmayı amaçlayan bir faaliyettir'' ifadelerini kullandı.