GÜNDEM
2016 yılı geçici bütçesi kabul edildi
Buna göre; genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlara, 1 Ocak'tan 31 Mart 2016'ya kadar geçecek üç aylık dönemde, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki başlangıç ödeneklerinin belirli oranları karşılığı kadar ödenek kullanma yetkisi verilecek. Bu oran, Cumhurbaşkanlığı bütçesi için yüzde 28,14, Başbakanlık bütçesi için yüzde 85, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi için yüzde 75, Maliye Bakanlığı bütçesi için yüzde 56, yüzde 38, yüzde 55, yüzde 100, yüzde 38,8, yüzde 53, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesi için yüzde 66, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi için yüzde 60, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesi için yüzde 75, Adalet Bakanlığı bütçesi için yüzde 40, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için yüzde 100, Hazine Müsteşarlı bütçesi için yüzde 30, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bütçesi için yüzde 45 olacak.
İlgili kamu idareleri, kanunun uygulanmasında ortaya çıkabilecek ödenek ihtiyaçlarını karşılamak veya bütçede öngörülemeyen hizmetlerin yürütülmesini sağlamak amacıyla 'yedek ödenekler' ekonomik kodunu içeren tertiplerden, geçen yıllar gerçekleşmeleri dikkate alınarak tespit edilen oranlar karşılığı bulunacak tutar kadar ödenek kullanmaya yetkili kılınacak.
Siyasi Partiler Kanunu'na göre; siyasi partilere 2016 yılının tamamı için yapılacak yardımın hesaplanmasında, ilgili kanundaki genel bütçe gelir tahmininin yüzde 16,44 fazlası esas alınacak.
İlgili kanun hükümleri uyarınca merkezi yönetim bütçe gelirlerinin yıllık tarh, tahakkuk ve tahsiline devam edilecek. Yapılan harcamalar, girişilen yüklenmeler ile tahsil olunan gelirler, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ne dahil edilecek.
TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tasarının kabul edilmesinin ardından, birleşimi 22 Aralık saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.