EMNİYET
Polisler Zam Değil Ek Gösterge İstiyor
Emniyet teşkilatı mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesini amaçlayan ve TBMM Genel Kurulunun onayına sunulan kanun teklifi hakkında yapılan konuşma.
12 Nisan 2013, Cuma
Kanun Teklifimizde; yüksek öğrenim gören emniyet personelinin 2200 olan ek göstergesi 3600 olarak düzeltilmekte, 8. dereceye kadar ek gösterge verilmekte ve bazı unvanlı kadroların ekgöstergeleri yükseltilmekte, emniyet hizmetleri tazminatını kadro unvan ve derecesine göre 50puana kadar artıran iyileştirmeler yapılmaktadır.
Böylelikle çalışan ve emekli polislerin mağduriyetlerinin giderilmesi öngörülmektedir.
Her 10 Nisanda Türk Polis Teşkilatının milletimizin gözbebeği olduğu, onların varlığından nasıl gurur duyulduğu en süslü cümlelerle dile getirilir ve nutuklar atılır, ama 11 Nisan geldiğinde polisler sorunlarıyla baş başa bırakılır ve unutulur.
Yarın 10 Nisan. Türk Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıl dönümü kutlanıyor. Tüm parti gruplarına sesleniyorum. Gelin, bu kanun teklifimize destek verin. Buradan polisimize bir müjde verelim. Onların haklarını geç de olsa teslim edelim.
Emniyet teşkilatı mensuplarının gerek çalışırken gerekse emekli olduktan sonra ele güne muhtaç olmadan huzurlu, itibarlı, güvenli ve insanca bir hayat sürdürebilmelerini hep beraber temin edelim.
TÜRK POLİSİ, SÖZ VERİP TUTMAYANLARA SANDIKTA HESAP SORACAK
Huzur ve güvenliğimizi sağlayan Türk Polisinin en başta gelen isteği ek göstergelerinin yükseltilmesidir. Tamamına yakını yüksek öğrenimli olan polislerimiz 3600 ek göstergeyi haklı olarak istiyor.
Polis, emekli olmaktan korkuyor. Çünkü emekli olunca maaşı yarıya düşüyor. Bu yüzden, yaş haddine kadar çalışmak zorunda bırakılıyor. Emekli polislerimiz de geçim sıkıntısı çekiyor.
Sayın Başbakan 15 Temmuz 2007 tarihinde bir televizyon programında, seçimlerden sonra ilk masaya yatırılacak konunun, polislerin özlük hakları olduğunu söylemiş, ancak aradan geçen 6 yıla rağmen hiçbir gelişme olmamıştır.
Seçimde oyunu alabilmek için söz verildiği ve polislerin aldatıldığı ortadadır. Her gelen İçişleri Bakanı da umut veren sözler sarfetmiş, ama hepsi boş çıkmıştır.
Daha geçen yıl AKP Hükümetinin Eşit işe eşit ücret adını vererek çıkardığı 660 sayılı Kararnamede emniyet teşkilatı personeli açıkça görmezden gelinmiştir.
Türk Polisi söz verip tutmayanlara, kendilerini görmezden gelenlere ve yıllardır aldatanlara, gerekli hesabı sandıkta mutlaka soracaktır.
POLİSİN, ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ
Türk Polisinin çalışma şartlarında birçok zorluklar bulunmaktadır. Diğer kurumlarda aylık çalışma süreleri ortalama 160 saat iken, emniyet personeli ortalama 270 saat çalışmaktadır. İkinci emir ve ek görev uygulamaları bu sürenin dışındadır. Ülkemizin şartları ve personel sayısındaki yetersizlikten dolayı bu çalışma saatleri aylık 300320 saati bile bulmaktadır
Polis istirahatlı dahi olsa amir tarafından verilen emirle tekrar göreve dönmek zorunda kalmaktadır. Görevde iken hangi saatte istirahata ayrılacağını bilmeyen polislerin, ikinci emir ihtimali özel yaşamını etkilemektedir.
Programlı bir yaşamdan yoksun kaldığı içindir ki sürekli olarak görünmeyen bir iş stresinin baskısı altındadır. Bu ise, kaçınılmaz olarak görevi yanında eşi ve çocukları ile olan ilişkisini ve aile içindeki güvenilirliğini olumsuz yönde etkilemektedir.
Emniyet çalışanlarının çalışma süreleri ve fazla mesaileri yeniden düzenlenmelidir. Polisin hem çalışma süresi hem de çalışma şartları dünya standartlarına kavuşturulmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş yıldönümünde, tüm polislerimizi kutluyor, hepsine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir gelecek temenni ediyorum.
Görevlerini yaparken şehit düşmüş kahramanlarımıza da Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum.
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı