EMNİYET
Polisler Tazminat Alabilir Mi?
Kamu Denetçiliğinin (Ombudsman) Polisler hakkındaki raporu dikkatle incelendiğinde; Polislerin İdareye (İçişleri, EGM, Valilik, Emniyet) gördükleri her zararda, geçirdikleri her soruşturmada, aldıkları her ceza hatta verdikleri her zarar sonrasında İDARE ALEYHİNE AĞIR MADDİ - MANEVİ TAZMİNAT DAVALARI açmasının yolunu açmıştır.
Mesela Toplumsal olay sonrasında ceza alan Ahmet ŞAHBAZ örneğini ele alalım: Ahmet ŞAHBAZIN ceza almasına yol açan çalışma şartları ve günlük 8, haftalık 40 saati aşan mesai sonrasında yeterli dinlenme olanağı verilmediği ve zorla çalıştırıldığı ve üzerindeki ağır baskı sonrası psikolojisinin bozulduğundan dolayı:
İÇİŞLERİ, EGM, VALİLİK, EMNİYET MD. MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVALARINA
Bu sadece bir örnektir mesela karısıyla boşanan, mesela bir ek görevde kavga eden veya 12/24 çalışmadan dolayı evine giderken trafik kazası yapan veya 12/12 çalışıpta sağlık sorunları yaşayan her Polis UZUN VE AĞIR ÇALIŞMA KOŞULLARINI BAHANE EDEREK İDAREYE MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVALARI AÇABİLİR.
Hukukçu arkadaşlar iş başına, Polisler geçmişe dönük olarak da OMBUDSMAN RAPORUNA dayanarak İDAREYE milyarlarca liralık tazminat davaları açabilir. Ombudsman Raporunun ilgili maddeleri aşağıda yazmaktadır. Vakti zamanında isteyipte dokunamadığınız o adamlara şimdi tazminat davalarıyla çok güzel dokunabilirsiniz.
"http://www.ombudsman.gov.tr/custom_page-395-2014-yili kararlari.html"
http://www.ombudsman.gov.tr/custom_page-395-2014-yili-kararlari.html
Mesela yeni şehit olan o kardeşim Ruhu şaad olsun. Eğer o kardeşim günlük 8 saatlik mesaiyi tamamlayıpta bu saldırı o günlük 8 saatlik mesaiyi 15 dk bile geçip hala mesaideyken gerçekleştiyse; geride kalan ailesinin; idare aleyhine ağır maddi manevi tazminat davası açma hakkı doğar. Çünkü günlük 8 saatin üstü tüm çalışmalarda idare hukuki sorumluluk alıyor.
Editör Notu: Ombudsman kararlarının bağlayıcılığı bulunmamaktadır.