GENEL
Makine Mühendisleri KPSS’de Başarılı Ancak Kadro Yok!
Makine Mühendisleri'nin KPSS'nin en başarılı branşı olması yönüyle Makine Mühendisleri diğer adaylardan ayrılmaktadır. Öyle ki 1 milyon 118 bin kişinin girdiği bir sınavda ilk 10 bin içerisinde 1000'den fazla kişi Makine Mühendisidir.
Ülkemizin geniş perspektifli bir kalkınma hamlesi yapması, üreten bir ekonomi olarak orta gelir tuzağından kurtulabilmesi için Makine Mühendislerine büyük ihtiyaç duyulmaktadır. ''Yerli'' ibaresini kullanabileceğimiz her üretimin temelinde Makine Mühendisleri yer almaktadır. Son yıllarda başlatılan ve yurdu yeniden demir ağlarla örme hamlesi olarak takdir edilen hızlı tren projelerinin tüm yurda yayılması, yerli vagon, yerli piyade tüfeği, yerli tank, yerli savaş uçağı ve dahasının üretimi için Makine Mühendisleri başat bir role sahiptir. Hükümetimizce bir vizyon belgesi olarak sunulan 2023 Hedeflerine ulaşmak için Makine Mühendislerine gerekli sorumluluk verilmelidir.
Ancak böyle önemli ve köklü meslek çeşitli nedenlerle büyük zorluklar yaşamaktadır. Bu zorlukların başında mezun sayısının ve KPSS'ye girenlerin artmasına rağmen kadro sayılarının azalması gelmektedir. Öyle ki 2014 -KASIM atamasında 20 bin kadro bekleyen kişi varken 90 kadro verilmiştir. Bu duruma geçmişte merkezi olarak alım yapan Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri gibi kurumların mülakatla alıma, BELEDİYELER'in ise çoğu kez ilan bile vermeden alım yapma şekline geçmeleri neden olmaktadır. Diğer önemli sorun ise A grubu mülakatlı alımlarda 1 yıldan fazla emek verilerek alınan KPSS puanının hiç dikkate alınmadan subjektif yaklaşımlarla personel alımının gerçekleştirilmesidir.
SONUÇ
1- Merkezi Alımdan Çıkan Kurumların Tekrar Merkezi Alıma Dönmesi
2- Hak Edilen Kadroların Adil Şekilde Dağıtılması
3- İhtiyaç Olan Kadroların Maliye Bakanlığı Tarafından Atamaya Onay Verilmesi
4- Mülakatla Alım Yapılan A Grubu Kadrolarda KPSS Puanının da Dikkate Alınması
5- Haziran Alımında 1000 Adet Makine Mühendisi Alınması
Taleplerinin gerçekleştirilmesi mağduriyetleri hafifletmesi açısından önemli görülmektedir. Devlet büyüklerimizin bu adaletsizliğe son vermesini, sesimizi duymasını istiyoruz.
** Soru, görüş ve talepleriniz için tıklayınız