SAĞLIK
Bu Hastanede Eğitim ve Yemek Yasak
BİR GÜNDE 60 TANE “MORFİN” KULLANILAN HASTANEDE!
PERSONELE EĞİTİM VERMEK VE YEMEK YASAK!
Isparta İl merkezine 120 km mesafede olup, 2.000 nüfuslu dağlık ve kırsal bir merkezde bulunan Sütçüler İlçe Entegre Hastanesinde yaklaşık bir yıldır personele eğitim vermek ve yemek yasağı devam ediyor. Hangi konuda olursa olsun personeli bilgilendirmek, bu amaçla onlara eğitim vermek yada bir şeyler anlatmak hatta bu konularda sohbet ederek sağlık alanındaki güncel ve bilimsel gelişmeleri personelle paylaşmak yasak. Yasağa uymayanlar hakkında adli ve idari işlemler yapılmakta hatta kurumdan sürgün bile edilmektedir.
Son olarak İlçe Kaymakamının eşi olan Diş Tabibinden izin almadan personele eğitim verdiği gerekçesiyle kurumun eski başhekimi olan doktor hakkında soruşturma açılmış ve KINAMA cezası verilmiştir. Kurumun kadrosunda sadece bir tane pratisyen hekim vardır. Onunda sürgün edilmesiyle birlikte bu hastane kadrosunda pratisyen doktor kalmayacaktır.
Kurumsal mobbingin yaygın olarak yaşandığı bu hastanede, giriş kapısından başlayan, itinayla hazırlanmış ve başhekim imzalı YASAK! Yazıları, afiş ve duyuruları binanın her katını, koridor ve kapılarını süslemekte ve görenlerin dikkatini çekmektedir.
SAVCILIK VE NARKOTİK POLİSLERİ BU HASTANEYE OPERASYON YAPTILAR!
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 25.04.2014 tarihinde Isparta İl Merkezinden gelen bir grup polis ve savcılık ekibiyle birlikte bu hastaneye operasyon yapılmıştır. Bir hafta boyunca hastanedeki bütün defter ve belgelere el konulmuş son 10 yıllık ihale dosyaları incelemeye alınmıştır.
Aynı hastaya bir gün içerisinde 60 tane MORFİN KULLANILAN, son bir yılda 300 den fazla morfin, diazem, akineton, contramal gibi narkotik ve nörotik ilaç kullanılan, Isparta İl Sağlık Müdürlüğünden alınan ve hastane kayıtlarına geçmeyen çok sayıda narkotik ilaçlar olduğu herkes tarafından bilinmekte ve konuşulmaktadır.
Konu hakkında yürütülen adli soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacağı, ihale yolsuzluğu ile kaybolan veya suistimal edilen narkotik ilaçların, diğer yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üstünün kapatılacağı eski hastane müdürü ve bazı personeller tarafından iddia edilmekte ve personel arasında propaganda yapılmaktadır.
Her türlü yolsuzluk ve usulsüzlüğün, kanunsuzluk ve ayrımcılığın yaygın olarak yaşandığı, konu hakkında yürütülen adli soruşturmaların bu güne kadar örtbas edildiği, şu anki adli soruşturmanın da örtbas edilmeye çalışıldığı bu hastanede ne yazık ki personele eğitim vermek ve yemek gibi yararlı işler halen yasaktır. Bu yasağın ne zamana kadar süreceği ise merak edilmektedir.
İlçe merkezi ve köyleriyle birlikte 5.000 nüfusa hizmet veren bu hastanede sadece iki tane aile hekimi görev yapmakta ve bütün hastalara sadece iki aile hekimi tarafından hizmet verilmektedir. Sağlıkta dönüşümün geldiği son nokta ne yazık ki bundan ibarettir. kaynak: aktif sağlıksen