SAĞLIK
Acil 112 çalışanlarına ek yemek ücreti müjdesi
Sağlık-Sen Manisa Şubesi Öğretmenevi Konferans Salonu'nda 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu panel düzenlendi. Panele; Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Oğuz Cesur, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Özdemir, 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrgat, sağlık sorunlarına çözüm bulma noktasında çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, düzenlenen panellerle sağlık çalışanlarının sorun ve çözüm önerilerinin birlikte masaya yatırıldığını söyledi.
RAKAM HENÜZ BELLİ DEĞİL
Panelin konuşmacılarından Oğuz Cesur'dan Acil 112 çalışanlarına müjdeli haber geldi. Cesur, "112 sağlık çalışanları sürekli hareket halinde olduklarından gittikleri hastanelerde veya kendi birimlerindeki yemek saatlerine yetişemiyorlar ya da yemekleri soğuk oluyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarımız yemek ihtiyacını dışarında karşılamak zorunda kalıyor. Tabi ki bunu da kendi ceplerinden karşılamak durumunda kalıyor. Bunun için Sağlık Bakanlığımız, Maliye Bakanlığı ile birlikte bir çalışma başlatıyor. Başlatılacak çalışma neticesinde Acil 112 çalışanları artık yemek paralarını ceplerinden ödemeyecek. Maliye Bakanlığı bunun için ek bir bütçe ayarlayacak. İki bakanlığın yürüttüğü ortaklaşa çalışma sonuçlandığı zaman Acil 112 çalışanlarının maaşlarına ek ücret olarak yemek ücreti yatırılacak. Şuanda bunun miktarı belli değil. Miktar konusunda çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki aylar içerisinde Acil 112 çalışanlarımızın maaşlarına bu ek ücret yatmaya başlayacak" diye konuştu.
HIZ KONUSUNDA UYARI
Acil 112 Ambulans şoförlerini hız konusunda uyaran Cesur, "Her bir Acil 112 çalışanı bizim için çok önemli. Özellikle Acil 112 ambulans şoförü önce kendi canı kadar başka canlarda taşıdığını unutmasınlar. Ambulansı kullanırken önce emniyet kemerini takıp, gerekli güvenliği alsınlar. Özellikle hız kurallarına uymaya çalışsınlar. Ambulansların yaptığı kazaları araştırdığımızda emniyet kemeri takılmadığını, hız kurallarına uyulmadığını ve özellikle çok düz yollarda kaza yapıldığını gördük. Bu da ambulans şoförümüzün kendine olan öz güveninden kaynaklanıyor. Ayağı kırılan bir hastayı 150 ile götürmenin hiçbir anlamı yok. Aşırı hız demek hastanın iyileşmesi anlamına gelmemektedir. Bu nedenle ambulansları kullanan şoförlerimiz hız konusuna çok dikkat etmeleri gerekir" dedi.