GENEL
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Unutulmasın!
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Unutulmasın!
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan en aktif fakültelerden birisi.Adaletli kadro dağılımı yapılması için mücadele eden adaylar, devlet memuru olmak için yoğun bir çaba harcıyorlar. Atamada adalet isteyen İİBF mezunları, kamuya atanacak her personelin kendi branşından yapılması gerektiğini dile getiriyor. İnternette örgütlenen ve Twitter üzerinden sesini duyurmaya çalışan İİBF mezunlarının istekleri özetle şu şekildedir:
İİBF’lilerin Binde İkisi Atandı!
2014 KPSS'ye girmiş 1. 118.000 aday içinde en büyük dilimi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları oluşturmaktadır. Sınava her sene dahil olan yeni mezunlarımızla birlikte memur olmak için yarışan İİBF'li aday sayısı 400 bini bulmuştur.Ancak sınav puanı baz alınarak yapılan merkezi atamalarda İİBF'ye açılan kadro sayısı, aday sayısıyla paralellik göstermemektedir. Adaylar iki sene boyunca memuriyet beklerken atanmalarını neredeyse imkansız hale getiren yetersiz kadrolarla karşılaşmaktadır. Örneğin Kasım 2013 atamasında 400 civarı bir kadro verilmiştir ki bu sayı sınava giren İİBF'li adayların sadece binde ikisine tekabül etmektedir. Kadro sayısının yetersizliği resmi makamlara iletilmesine rağmen mağduriyetimiz çözülmemiştir. Şöyle ki;Kasım 2014 ataması için beklediğimiz kadro sayısı en az 10 bin iken verilen kadro sayısı sadece 199 olmuştur. Bu rakamlarla, memur olmayı bekleyen adaylarımızın sadece yüzde 0,1'ine atama yolu açılmıştır.
İİBF’lilerin Kadroları Başka Bölümlere Veriliyor! Verilen kısır kadroların zaman zaman eğitim, fen edebiyat ve mühendislik gibi farklı fakültelere paylaştırılması ve özellikle Genel İdare Hizmetleri kadrolarına başka adayların yerleşmesi mağduriyetimizi artıran diğer bir unsurdur. İş Hukuku, Vergi Hukuku, İdare Hukuku, Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat, Muhasebe gibi kamu kurum ve kuruluşlarında en gerekli derslerde başarılı olan arkadaşlarımız atama beklerken diğer fakülte mezunlarının bu işlerde istihdam edilmesi doğru bir uygulama değildir. Başka branşlardan yapılan atama, daha sonra atanan kişilerin asıl branşlarına dönmesiyle atayan kurumları zorda bırakmaktadır.
Örnekleyecek olursak;Yurt-Kur 4001 kodu altında alım yaparak Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunu adayların yerleşmesine olanak tanıdı. Ataması yapılan adaylar ilk öğretmen alımında istifalarını vererek kurumu zor durumda bıraktılar. Aynı şekilde adı işletme olmasına rağmen Devlet Hava Meydanları İşletmesi, 4001 koduyla alım yapmaya devam etmektedir.SGK, son iki atamada memur alımlarına ön lisans mezunu adayları da dahil etmeye başladı. Eğitim almış, dirsek çürütmüş, 4 sene maddi manevi fedakarlıkta bulunarak okul bitirmiş İİBF mezunlarının yerleşmesi gereken bir kuruma ön lisans mezunu adaylar yerleştiriliyor. Yine PTT; Endüstri Mühendisliği, İstatistik ve Matematik mezunu adayların kodlarını alımlara ekleyerek istihdam sağlamaktadır.
Bizler bu güzide ve lokomotif fakültemizin kamuda daha çok istihdamı için mücadele ediyoruz ve bu mücadelemizde hiçbir fakülte mezunu arkadaşımızı karşımıza almak istemiyoruz. Yetersiz istihdam sonucu adaylar da birbirine düşmektedir. İİBF mezunları olarak haklı mücadelemizi eğitimini aldığı derslere dayandırmaktayız ve bundan sonra yapılacak memur alımlarında sınava giren aday sayımızla orantılı kadro talep etmekteyiz.
Atanamayan İİBF Mezunları Adına Serdar Kayar
GAZETEKAMU / Özel Haber