Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Anayasa‘nın 41’inci maddesinin birinci fıkrasına, ‘Aile, kadın ve erkekten oluşur. Aile ilişkisinin temeli evliliktir’ cümlelerinin eklenmesini talep ediyoruz. Aile kurumunun kötü niyetli saldırılara maruz kalmaması ve sapkın görüşlerin temel aldığı bir zemine dönüşmemesi adına bu değişikliği istiyoruz.” şeklinde konuştu. Yalçın, Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, “Aile Yılında Anayasa Değişsin, Aile Korunsun” başlıklı imza kampanyası hakkında bilgi verdi.
Ailenin Toplum Üzerindeki Rolü
Yalçın, ailenin toplumun temel olduğunu, kültürel değerlerin taşıyıcısı ve aktaricisi olarak kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Aile yapısının zayıflatıldığı bir ortamda, toplumsal değerlerin yaşatılmasının ve milletin var olmasının imkansız olduğunu ifade eden Yalçın, ailenin günümüzde çeşitli küresel tehditlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Özgürlük kılıfı altında sunulan anormalliklerin, sosyal medya, moda ve dizilerin etkisiyle yaygınlaştırıldığını değerlendirdi.
Sapkınlıklar ve Medya
Yalçın, bazı sivil toplum kuruluşlarının, ahlaki yozlaşmayı insan hakları adı altında savunduklarını belirtti. Eğitim kurumlarına kadar yayılan bu durumun endişe verici olduğunu, bu tür hareketlerin toplumu olumsuz etkilediğini dile getirdi. Bazı medya kuruluşlarının aile mahremiyetini hiçe saydığına, reyting uğruna aile yapısını bozucu içeriklere yer verdiğine dikkat çekti.
Aile Kadın, Erkek ve Çocuklardan Oluşur
Yalçın, küresel lobilerin biyolojik cinsiyeti reddederek cinsiyetsizliği dayatmaya çalıştığını, eşcinsel evliliği normalleştirerek aile yapısını tehdit ettiğini savundu. Aile yapısının korunmasına yönelik tehditlerin ciddiyetine vurgu yapan Yalçın, aileyi koruma sorumluluğunun hepimize düştüğünü ifade etti ve devletin bu konuda tedbirler almasının zorunlu olduğunu belirtti. Yalçın, Anayasa’nın 41’inci maddesine yönelik taleplerini yineleyerek, aile yapısını koruyacak somut hükümlerin yer almasını sağlamak üzere bir imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.
Başörtüsü Özgürlüğü ve Anayasal Güvence
Yalçın, ayrıca yeni bir 28 Şubat sürecinin yaşanmaması amacıyla başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvenceye alınmasını talep etti. Anayasa’nın 24’üncü maddesinde bu konuya ilişkin düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.
“Gazi Meclisimize, aileyi korumak ve başörtüsü özgürlüğünü güvence almak için gerekli anayasal düzenlemeleri yapmaları çağrısında bulunuyoruz.” diyen Yalçın, 81 ilde kurulacak stantlarla imza kampanyasına katılım çağrısında bulunarak, kampanyaya imza.memursen.org.tr adresinden ulaşılabileceğini aktardı. Basın toplantısında metni imzalayarak kampanyanın startını verdi.